35 produkty(-ów)

Przystawki, kanapki, tapas, mezze

Uwielbiamy małe przysmaki. Tak bardzo, że na przestrzeni naszej historii na całym świecie rozwinęły się różne odmiany finger food.

Od amerykańskich skrzydełek w sosie Buffalo, przez skandynawskie smørrebrød, po indyjskie samosy i chińskie baozi: bogato zastawiony bufet z przekąskami odzwierciedla kulinarne wpływy wielu współczesnych kultur.

Od drewna po trzcinę cukrową: nasze dania typu finger food sąwykonane z surowców odnawialnych i w pełni kompensujące emisję CO2.

Przekąski do jedzenia palcami dla Twojego cateringu

Dla branży cateringowej finger food to prawdziwy wszechstronny produkt. Kąski mogą być podawane jako małe dodatki do klasycznych trzech posiłków lub mogą je całkowicie zastąpić, dzięki swojej dużej różnorodności.

Zwłaszcza na imprezach z wysokimi stołami możesz serwować gościom małe przekąski w latającym bufecie. Czy podawane w misce czy na szpikulcu: delektowanie się przekąskami pozwala na ożywione rozmowy.

Żadnych naczyń do mycia i swobodna atmosfera przez cały wieczór. Przekąski stały się podstawą wszystkich wydarzeń i przyjęć.

Miski do jedzenia palcami są poręczne, a ich zawartość jest różnorodna

Dania są małe i możemy spróbować wszystkiego po trochu. Czy to pikantne, czy słodkie, jako danie główne lub po prostu do kieliszka szampana: jest coś dla każdego gustu, dużego czy małego.

Dzięki finger food możesz zaspokoić różne preferencje swoich gości. Niektórzy mogą chcieć tylko mały kęs na boku, podczas gdy inni kochają różnorodność i chcą odkrywać różne światy smaków. Możesz oferować dania wegańskie, bezglutenowe, halal lub koszerne na swoim bufecie: finger food odzwierciedla całą kulinarną i kulturową różnorodność naszych nawyków żywieniowych. Tak samo różnorodne jak Twoje kreacje, tak samo różnorodne są miski, w których je podajesz. Drewniane łódki na rustykalne przekąski, tekturowe miski na przekąski porcjowane lub szaszłyki. Twoje potrzeby decydują o tym, czy naczynia są również odporne na tłuszcz, nadają się do sosów lub są zaprojektowane tak, aby były atrakcyjne wizualnie.

Specjalności finger food to małe dzieła sztuki

Kiedy spacerujesz wzdłuż bufetu, od razu zauważasz wiele kolorowych kolorów i kształtów. Oczy również się cieszą, a małe dzieła sztuki w postaci przekąsek pobudzają apetyt i oczekiwanie.

Zaprezentuj szczególnie szlachetne dzieła w całej ich okazałości i wybierz odpowiednie misy.

Zbyt zadufany w sobie, by jeść przekąski?

Zdecydowanie nie jest to dla Ciebie wymówka. Nawet wykwintna kuchnia nie rezygnuje już z trendu finger food. Najlepsze krewetki można łączyć ze szlachetnymi składnikami i nadziewać na szaszłyki. Roladki z cukinii i łososia nie tylko świetnie wyglądają jako finger food, ale również smakują wyśmienicie.

Klasyczne przekąski jako finger food

Czy chcesz czegoś bardziej treściwego? Nawet klasyczne przekąski przeznaczone do spożywania w podróży można zamienić w treściwe finger food:

Pokrojone w plastry kawałki kiełbasy bratwurst z warstwowymi pieczarkami lub marynowanymi plastrami ziemniaków, podawane na patyku do przekąsek, sprawią, że serca miłośników przekąsek zabiją szybciej.

Zanurz się ponownie

Czy Twoje frytki pommes chcą się ubrać? Nie ma problemu z odpowiednią miską do dipów.