3 produkty(-ów)

Tutaj poszukiwane są alternatywy przyjazne dla środowiska i żywności

Aluminiowe lub plastikowe miski nie tylko generują dużą ilość trwałych odpadów, ale także zawierają substancje, które mogą przedostać się do żywności. Miski z trzciny cukrowej są idealne do jedzenia na wynos, cateringu i różnych wydarzeń.

Miska z trzciny cukrowej jest odporna na ciepło i tłuszcz

Miska z trzciny cukrowej może być elastycznie używana do dań na ciepło i na zimno. Ponieważ jest odporna na tłuszcz do 130°C, można ją napełniać świeżo przygotowanymi potrawami. Miska z bagassy nadaje się również do piekarnika i jest odporna na ciepło do 220°C. Ponadto materiał można włożyć do zamrażarki w temperaturach do -25°C.

Miski z bagassy chronią zasoby

Miski z bagassy są produktem w 100% naturalnym, a ich produkcja nie wymaga żadnych dodatkowych obszarów uprawnych. Bagassa składa się z włókien resztkowych trzciny cukrowej, które pozostają jako produkt uboczny w produkcji cukru. 127 krajów produkujących cukier na świecie wytwarza mnóstwo włókien resztkowych. Około 34 ton bagassy pozostaje po wyciśnięciu 100 ton trzciny cukrowej. Bagassa jest częściowo wykorzystywana jako materiał do pakowania i tektury lub do przyjaznych dla środowiska misek z trzciny cukrowej. Jako alternatywa dla papierowych naczyń stołowych z powłoką z tworzywa sztucznego chroni również cenne zasoby.