19 produkty(-ów)

Płyty z bagassy są bardzo wytrzymałe

Prawdopodobnie znasz następujący problem: podczas krojenia na papierowych talerzach materiał jest często usuwany pomimo plastikowej powłoki, a skrawki papieru i plastiku przyklejają się do grillowanego mięsa. Wkrótce papierowy talerz musi zostać wymieniony, co powoduje dodatkowe odpady. Talerze z bagassy są stabilne, odporne na pękanie i bardzo twarde, nawet podczas krojenia ostrymi nożami. Ale sushi również świetnie wygląda na kątowych, nowoczesnych talerzach z trzciny cukrowej. Oferujemy okrągłe talerze z trzciny cukrowej w czterech różnych rozmiarach, podczas gdy nasze kątowe wersje są dostępne w trzech kwadratowych rozmiarach i jednym prostokątnym.

Płyta z bagassy ma niską wagę

Ze względu na swoją lekkość talerze z bagassy są nie tylko łatwe w transporcie, ale i proste w przechowywaniu.

Talerze z trzciny cukrowej są wygodną i zrównoważoną alternatywą

Są one produkowane z produktu ubocznego, który występuje w dużych ilościach. Surowcem do naszych przyjaznych dla środowiska talerzy z trzciny cukrowej jest bagassa. Bagassa pozostaje podczas wyciskania trzciny cukrowej w produkcji cukru. 100 ton trzciny cukrowej tworzy około 34 ton bagassy. Nadaje się jako materiał do pakowania, a także do jednorazowych talerzy z trzciny cukrowej.